Helseundersøkelsen for NEG og NES er klar til bruk

Helseundersøkelsen for NEG og NES er klar til bruk

Publisert av Espen Dahl-Mortensen den 28.11.20.

Undersøkelsen har en rekke spørsmål knyttet til helse og adferd og vil gi Norske Elghundklubbers Forbund en oversikt over forekomsten av ulike sykdommer og adferds-utfordringer - i den grad de finnes. I tillegg til oversikt over rasen vil undersøkelsen også gi mulighet til å få mer kunnskap om årsaker og nedarving av enkelte sykdommer i rasen. Veterinærhøgskolen har kjørt tilsvarende undersøkelser i omtrent 80 ulike raser. Denne undersøkelsen er tilpasset elghundrasene i samarbeid med utvalg i Norske Elghundklubbers Forbund.

De to undersøkelsene er helt identiske. Grunnen til at de er delt i to er for å lette rapportskriving for hver rase.

Veterinærhøgskolen minner om at raseklubben IKKE vil få informasjon om hvilke hunder/eiere som har svart, de vil bare få en rapport med forekomsten av de ulike registreringene- så ingen bør være redd for konfidensialiteten.

Vi håper flest mulig vil delta og bidra til å skaffe en best mulig oversikt over rasens helse.

Norske Elghundklubbers Forbund har vedtatt å trekke ut premier blant de som svarer på spørreundersøkelsen. Her har vi også Härkila og Tracker med på laget. Blant det som skal trekkes ut er det:

Härkila Lagan jaktdress, Tracker peiler, 2 stk av NEKF boblejakker med logo, 1 løshundprøve og 1 bandhundprøve. Jaktprøvene betales av NEKF i sin helhet til den område-klubb hvor vinner ønsker å gå sin jaktprøve"

 

Lenke til undersøkelse for Norsk Elghund Grå

Lenke til undersøkelse for Norsk Elghund Sort